Skip to content

Verslagen

2 november 2018 Een bijzondere aanlegplaats voor Johanna II


“Op vrijdag 2 november zijn twee Haarlemmers getrouwd op de Johanna II, een vissersboot die speciaal voor hun vanuit Den Oever was gekomen.

Jelle Woortman (30) ging juni 2018 voor Puck Metsers (29) op zijn knieën en ze hebben het schip als locatie gekozen om ze graag iets bijzonders wilden. Daarom vroegen ze Jan Rotgans, de eigenaar van de Johanna II, of hij zijn vissersboot ter beschikking wilde stellen. Het stel kende Jan al van eerdere boottochten op zijn schip.

De gemeente Haarlem en de havendienst maakten het mogelijk dat de Johanna II een officiële trouwlocatie werd en het huwelijk werd voltrokken door een ambtenaar ‘pake’ Dirk de Boer, de 89-jarige opa van Puck. Het stel gaf elkaar het ja-woord op het Spaarne bij de Droste fabriek, waarna zij en hun gezelschap van familie en vrienden een tocht door het centrum van Haarlem maakten. De huwelijksboot werd tijdelijk aangelegd bij het Teylers museum, waarna de tocht vervolgd werd terug door het centrum en vervolgens naar de Mooie Nel.

Puck en Jelle hebben elkaar in 2010 leren kennen tijdens het hockeyen, een hobby die ze samen delen en beoefenen bij hockeyclub HBS. In haar dagelijks leven werkt Puck als fysiotherapeut bij Fysio Physics. Ze is werkzaam op de locaties in Heemstede en Haarlem. Jelle is werkzaam bij TDA in Lijnden, een van de grootste leveranciers van vliegtuigonderdelen.

Jan Rotgans, de eigenaar van de imposante vissersboot, is een visserman uit Den Oever die al 50 jaar op de Waddenzee actief is. Hij organiseert dagtochten waarbij hij zijn gasten alles over het leven in de Waddenzee vertelt en de fijne kneepjes van zijn vak laat zien. Jan was voor de eerste keer in Haarlem en hij was zeer onder de indruk van de skyline van onze prachtige stad!

Het Haarlemse “muggenechtpaar” heeft een onvergetelijke dag gehad!”


20 oktober 2018 Een tochtje op de Waddenzee
“Toen ik die zondagmorgen de deur van mijn keuken opende kwam me een heel bekende geur tegemoet. Dezelfde lucht die ’s morgens uit een restaurantkeuken walmt waar de avond voordien een visbanket bereid werd voor vijftig personen. De geur van nu kwam wel een ietsje verfijnder over; mijn bescheiden keukentje geurde naar oesters en mosselen, naar krabbetjes en garnaaltjes…!
Enige maanden geleden, zo wat bij het beginnen van de zomer, waren mijn broer, zijn echtgenote en ikzelf gezeten aan een tafeltje in een drukbezocht restaurant in een dorpje ergens “over het water”… Dat betekent voor de Antwerpenaars; de linkeroever of nog verder weg.”
Lees verder…

natuur-presentaties-over-jan-rotgans

Klik hier voor een fotoverslag van Kees Boele

tijdens een culinaire vaartocht met Jan Rotgans

artikel-op-de-hoogte

natuur-presentaties-over-jan-rotgans

Klik hier voor een fotoverslag van Kees Boele

tijdens een eco-tour met Jan Rotgans

Mooie beschrijving van een dag genieten op de Waddenzee

De weelde van het Wad, door Felix Wilbrink (De Telegraaf)

Culinair genieten volgens De Telegraaf