Wadexcursie, een excursie voor jong en oud

Een ervaring die alle zintuigen prikkelt! Het Wad zien, horen, voelen, ruiken en proeven… Deze bijzondere wadexcursie is zeer geschikt als familie- of bedrijfsuitje, kinderen zullen zich zeker niet vervelen! Deze excursie duurt ongeveer 4 uur en biedt u een andere kijk op het leven boven en onder de waterspiegel.

Jan Rotgans is een van de gildebroeders van het Wadvissersgilde, een groep vissermannen die tegenwoordig leerzame en bovenal unieke wadexcursies organiseren. Deze wadexcursies zijn speciaal opgezet om iedereen kennis te laten maken met de natuur op en in het Wad. Voor groepen en individuen.

De Wadexcursie duurt 4 uur en daarin vertelt Jan over de haven van Den Oever en de schepen. Buiten de haven gooit hij het sleepnet uit en wordt er bestudeerd wat er gevangen wordt. Door de brede kennis van de gildebroeder kunt u enorm veel te weten komen over de zeedieren.

Na het terugzetten van de dieren gaan we met een kleinere bijboot naar de zandbanken. Daar woelt Jan de grond om en vertelt over de verschillende dieren die u daar tegenkomt. U kunt de dieren van heel dichtbij bekijken en zelfs aanraken!

Na verloop van tijd vertrekken wij weer naar de WR 130 en varen terug naar de haven in Den Oever. Aan boord is ook drinken aanwezig in het vooronder. De gehele tijd krijgt u uitleg over de geschiedenis van het eiland Wieringen en het leven op het Wad.

Tip!

Als u gaat wadlopen is een korte broek of oprolbare broek makkelijk. Het water komt tot hooguit kniehoogte, daarna wordt het droger.

U kunt lopen op blote voeten, maar ook met (oude) gympen of laarzen.

Daarnaast is een handdoek altijd handig.

€ 32,50 per persoon

Groepen: datum in overleg. Datum in overleg

Afvaarttijd afhankelijk van het tij.

Wilt u van deze tocht een uitgebreider bedrijfs- of familie-uitje maken inclusief eten aan boord?

Kies dan voor een Dagje Waddenzee en het uitje wordt een groot succes!

U kunt telefonisch boeken via: 06-51 78 35 45