Vaartocht van Den Helder naar Amsterdam

BOEK NU VOOR:

1e Pinksterdag, 20 mei 2018, Den Helder – Amsterdam

Het schip bij KooypuntAl diverse keren organiseerde ik een bijzondere vaartocht tijdens de Pinksterdagen, van Den Helder naar Amsterdam, over het Noord-Hollands Kanaal. Dwars door de polders, langs mooie molens en door Alkmaar, Zaandam, richting Amsterdam en daarna terug met een touringcar.

De tocht is compleet met Waddenkok Ben Hettinga, die aan boord heerlijke gerechten klaar maakt uit de streek waar wij op dat moment doorheen varen.

opstapplaats in Den Helder

Grotere kaart weergeven

1e pinksterdag, 20 mei 2018
programma Den Helder-Amsterdam, afvaart 9 uur

Molen langs het Noordhollands KanaalWe liggen nabij de Kooysluis (te zien vanaf de Kooybrug) waar u vanaf 8.30 uur kunt inschepen. We vertrekken om 9.00 uur richting Alkmaar. Op dit gedeelte passeren we eerst de bijzondere vlotbruggen en wordt langzamerhand de omgeving steeds verrassender. Mooie pittoreske dorpjes, oudhollandse huisjes, molens en veel leuke aandacht vanaf de waterkant. Want er vaart niet iedere dag een vissersschip over het kanaal!

 

Gerookte paling aan boord

Onderweg worden er door Ben allerlei lekkere dingen klaar gemaakt en u kunt daarbij helpen. Denk daarbij aan een vis- of vleespasta, Zaanse mosterdsoep, broodjes en natuurlijk mag de gerookte paling niet ontbreken!

Ter hoogte van Koedijk wordt het Noord-Hollands Kanaal wat bochtiger en komen we langzamerhand in Alkmaar aan, wat is dat een leuke ervaring om dit gebied eens vanaf het water te bewonderen in plaats vanuit de auto.

Het centrum van Alkmaar vanaf de WR130We varen door het centrum van kaasstad Alkmaar, richting het Alkmaardermeer en De Woude. Mooie recreatiegebieden gaan aan ons voorbij en u geniet van het uitzicht.

Oude zeepziederij langs de Zaan

Vervolgens komen we langs de bijzondere fabriekspanden langs de Zaan, met als hoogtepunt De Zaanse Schans. Daarna zakken we nog verder de Zaan af, richting de Oranjesluizen bij het IJ in Amsterdam. Hier eindigt een prachtige tocht.

In Amsterdam staat een touringcar te wachten om u weer terug naar Den Helder te brengen. U bent rond 20.00 uur weer in Den Helder.

Maak van deze vaartocht een prachtdag!

U kunt boeken, waarbij u Noord-Holland eens vanaf de andere kant kunt zien.

De kosten zijn € 90,- per persoon.

U dient een half uur voor afvaart aanwezig te zijn.

U kunt telefonisch boeken via: 06-51 78 35 45

Prachtige oude fabriekspanden Genieten van het uitzicht en heerlijke hapjes Stukje Zaanse Schans vanaf het water gezien