Speciaal Dagje Waddenzee

In verband met de corona-maatregelen organiseer ik in de maand juni 2020 een speciale 7 à 8 uur durende “Dagje Waddenzee” waarbij ik u de mooiste en interessantste plekjes van het westelijke Wad laat zien. Met maximaal 12 gasten aan boord.

Ik zal proberen om het bezoeken van een waddenplaat of oesterbank in de dag te regisseren. Wat we daar tegen komen aan schaaldieren zoals oesters, kokkels of mossels, daar zal ik jullie alles over vertellen en laten proeven.

In de loop van de dag zal ik ook een trek met een sleepnet maken om een beeld te geven van wat er op het Wad is, maar ook wat er niet is. Dit is het gebied waar ik al veertig jaar rondzwerf en ik wil jullie er graag van laten meegenieten.

Bij deze dag zitten koffie, thee en een Wieringer Stik bij aankomst, soep en broodjes inbegrepen. Het diner zal ik zelf voor jullie klaar maken. Aan boord wordt alles vers gemaakt en gekookt, kant-en-klare producten worden niet gebruikt. Zie filmpje over de kruidentuin. Ga er maar vanuit dat het lekker wordt, want ik eet ook mee!

‘De schipper kookt!’

Bij deze tocht kunt u zelf een arrangement samenstellen. De arrangementen kunnen bestaan uit bijvoorbeeld de volgende ingrediënten:

• Ontvangst met koffie, thee en een Wieringer stik
• Uitleg over het schip en de tocht
• Trek met het sleepnet
• Visje roken
• Proeverij van de vangst
• Bisque maken van de vangst
• Stukje wadlopen met excursie
• Oesters / kokkels / mossels rapen (in overleg)
• Terug aan boord een heerlijk diner van de vangst
• Mossel- en vleesschotel met mooie salades (vers aan boord bereid)
• Koffie toe

Soms spelen zich bijzonderheden af op het Wad, ook hier proberen wij op in te spelen. Dat maakt ieder Dagje Waddenzee bijzonder!

Groepen kunnen bij mij boeken voor een exclusieve boothuur, voor juni is de groepsgrootte maximaal 12 personen
Mocht u niet de minimale groepsgrootte halen, bel mij dan voor overleg.

Kosten en datum in onderling overleg en afvaarttijd afhankelijk van het tij.

U kunt telefonisch boeken/informeren via: 06-51 78 35 45

Impressie van een Dagje Waddenzee:

Klik hier voor een leuke blog van Bijzonder Plekje, over Dagje Waddenzee!